Monday, May 6, 2019

Rupanya Cha tidak bersendirian. Dalam biz online, memang akan ada cabaran . Orang yang tak meniaga tak kan tau apa yang Cha n de gang buat untuk survive dalam biz.

Mungkin orang akan ingat online seller ni berWANG banyak dan tak  da masalah WANG sebab tengok kami macam berWANG.

Banyak kali WANG dah....

Apa yang Cha nak tekankan ialah,  ini berBiZ la dengan etika. Promote la produk dan perkhidmatan yang anda ada. Share apa yang anda boleh bagi untuk manfaat kepada orang lain.

Ingat biz kerana Allah. Anak dan famili yang nak disuap .

Ok?

Itu je la coretan di siang hari ni.

Tanpa melengahkan masa, Cha nak promote lerrr produk dan perkhidmatan yang Cha ada.

1) Int3tree
2) Sisfel
3) Perkhidmatan potong rumput by Combat & Sons
4) Perunding Unit Amanah  - Public Mutual.

Jangan segan watsap Cha .

+60182193669
+60182193669
+60182193669

Ingat tau.

Watsap sekarang.

#Sasaran22052020
#gempur
#Chachacha





Monday, April 29, 2019

Ada customer pm saya..

Dia kata..
"Sis...Saya baru je bayar brg yg sama mcm sis update tu, tapi kat seller lain. 1 for 450.. Sis jual 400....Ruginye."😩

Saya tak reply. Tapi saya nak cerita.

Ya. Anda akan jumpa org jual benda yg sama pada harga 400/450/500 tapi tetap ada org beli...Kenapa??

Ada pulak kawan perli, "Mahal nya kau beli. Aku beli murah je."
Kita pun rasa down, rasa membazir, rugi...😰😰

Dulu saya pun selalu pikir mcm tu.
Tapi bila dah lama berniaga. Saya belajar 1 perkara..👇

✅Kenapa kita beli kat org tu..
✅Kenapa kita nampak iklan seller tu sebelum iklan seller lain?

Kerana Allah dah tetapkan itu rezeki dia.
Sape kita nak menidakkan rezeki dia.

Kita dah bayar, kita kena syukur, "Aku berjaya beli apa yg aku nak."
Jangan mengeluh, kerana setiap sen yg lebih kita bayar tu, mungkin kita sedang membantu keluarga seller tersebut....🤗

Siapa tahu...REZEKI itu juga RAHSIA ALLAH.. 😉 PERCAYALAH....😍

Lagi satu, ubahlah tabiat suka membanding-banding antara satu sama lain.
Ramai juga yang ada tabiat iri hati dengan rezeki orang lain. Suka cucuk2, api2. Ada juga yang tamak dan bila dah berjaya, dia menjadi sombong dan angkuh. Dari itu kita doa kan aje yang terbaik buat orang2 yang sebegini. Amin ❤

#silacopypaste
#rezekimasing2
#takperlubanding2
#rezekiallahdhtentukan





Popular Posts

Categories

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...