Sunday, December 11, 2016

 2:35 PM      ,    No comments

Sanggupkah kau susah ?

Emas juga harus digali kan ? Manakan emas tu nak timbul sendiri kalau tak digali ? Lepas gali , banyak lagi proses pulak tu .

Berlian juga harus digali kan ? Harus digilap lagi untuk jadikannya bersinar pula tu . Nak jadikan cincin lagi la banyak kerja nak buat .

Pisang pula harus ditunggu sementara nak ranum kan ? Pisang goreng tak tumbuh di pokok bukan ?

Pernah ke masa nak dapatkan sesuatu , benda tu terus datang ? Kita samada kena tunggu atau usaha untuk jadikan kenyataan betul ? Inilah hukum hidup . Don't complicate things . We are living in a real world .

Sedarlah yang penantian atau kesusahan itu adalah satu process . Bukannya  sumpahan atau nasib malang seperti yang kita anggap . Jangan uninstall otak tu boleh ? We need it menggg . Jangan risau sangat . Jangan risau sangat dan jangan risau sangat .

Takdir tak pernah diketahui oleh sesiapa . Tapi itu bukan reason kita nak rasa insecure or takut tak jadi . Its all about our will power . Our heart . Our faith . Our effort . But surely izin dari Allah . Kita tak perlu maksum tak berdosa untuk dapat blessing oleh allah . Kita hanya perlu teruskan taubat dan usaha yang tekun

DIA TAHU LAH YANG KITA NI LEMAH DAN SELALU BUAT SILAP . DIA YANG BUAT KITA 😌

Percayalah , mati itu lebih dekat dari kejayaan sebenarnya . Jadi sudah sudahlah kita risau . Stay true , stay loyal dan stay focus .

Bila buat sesuatu , jangan cari alasan nak lepas tangan , sentiasa percaya allah ada sentiasa dengan kita walaupun kita banyak buat dosa . Dia maha penyayang dan maha pengasih , waktu kau susah , dia lagi dekat sebenarnya sebab kita automatically akan cari dia waktu susah . Tu pasal waktu kita senang pun dia bagi masalah sebab kita terkadang lupa yang BLESSINGS DIA LAGI BANYAK DARI MASALAH .

Jika anda ada anak , bimbing
Jika anda ada isteri , bimbing
Jika anda ada murid , bimbing
Jika anda ada pengikut , bimbing
Jika anda ada adik , bimbing

Regardless berapa besar dosa anda pernah buat .

Teruskan walau susah . Teruskan walau penat , teruskan walau letih , teruskan walau kosong . Teruskan walau perit . Mungkin kejayaan ada depan tu je . Dengan give up , masalah tak selesai . Kat semua ceruk dunia ni ada masalah Sentiasa percaya pada allah . Jangan dengar cakap syaitan .

Allah takkan bagi negative thoughts pada kita . Yang bagi negative thoughts tu adalah syaitan . Takkan tak perasan lagi ? Kita dah nak 30 , 40 , 50 dah . Sikit lagi tu nak menghadap dia .

Berbincang jika ada masalah . Jangan lari jangan berdiam diri . Keindahan berbincang itu tak dapat dinikmati dengan melarikan diri dari masalah

Jangan cepat terperdaya dengan kesenangan kesenangan yang dilihat di social media . Manusia paling kaya kat dunia si bill gates tu pun reveal yang dia punya masalah banyak walau duit dah nak dekat 100 billion . Inikan lagi anak anak dalam facebook dan instagram . Jangan terpedaya sangat . Banyakkan belajar tentang reality dan belajar untuk gembira dalam hidup walau dalam kesusahan .

Kita kena sanggup susah untuk elakkan diri kita tak focus masa nak bina sesuatu . Focus focus focus

" orang yang sanggup susah akan merasakan senang seperti janji allah didalam surah al insyirah , orang yang takut susah akan sentiasa tidak tenang sampai bila bila "

Sir Amer
Founder
HAUS Hub Holdings (M) Sdn Bhd

#cnp dari watsp group





Reaksi:

0 ulasan:

Post a Comment

Google+ Followers

Google+ Badge

Popular Posts

Categories

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...