Friday, May 27, 2016

 12:13 PM      ,    No comments




Assalamualaikum,

Maaf la ye lama tak update blog ni. Kali ini kita cerita pasal INFLASI.

Apa bendanya ni?

INFLASI kalau ikut makna sebenar ialah peningkatan harga sesuatu barang secara beterusan dari masa ke semasa.

Kita tak perlu tengok jauh. Cuba fikirkan harga air kopi 10 tahun lepas?  Sen sen je kan ?
Sekarang ada ke harga air kopi sen sen? kalau ada bagitau saya ye. Nak juga rasa . Cuba tengok gambar berikut :



Sumber gambar dari https:/blog deenazmee

Jelas digambarkan di atas bahawa INFASI ini merupakan silent killer nilai ringgit kita.

Kena tahu la nak FIGHT inflasi ini.

Semoga bermanfaat.

Hafsah Mohamad Ali
Your trust Consulant
0142339501



Reaksi:

0 ulasan:

Post a Comment

Google+ Followers

Google+ Badge

Popular Posts

Categories

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...