Wednesday, October 29, 2014

GCP

Assalamualaikum,

Apa khabar agaknya pembaca di luar sana. Saya doakan agar anda sihat selalu. Entry saya kali ini lain sikit ye.

Ini merupakan entry pertama saya mengenai EMAS @ GOLD.

Saya merupakan Member GCP semenjak 2012 dengan nombor ahli AD4004.

Minat bermula ?

Untuk pengetahuan anda, saya sebenarnya tidak minat dengan emas. Tetapi semenjak anak perempuan saya, Hasya Amna lahir terdetik keinginan saya untuk membeli emas untuknya. Maklumlah, anak-anak saya sebelum ini semuanya 'hero'.

Mula lah perjalanan memcari emas @ di kedai emas di Bintulu, Sarawak. Apa yang amat mengejutkan saya ialah pada masa tersebut harga emas 1g ialah RM180/g. Saya tersentak. Terkejut 'beruk' la. Mana kan tidak, apa la yang dapat dengan segram  tu?

Saya teruskan pencarian di internet. Rupanya pada masa itu, banyak syarikat yang berorientasikan emas muncul. Bak kata orang tumbuh seperti cendawan selepas hujan.

Kutu emas 

Saya mengenali cikgu Fadilah Yusof di web Jutawangold. Banyak maklumat yang saya perlu tahu mengenai emas di web beliau. Untuk pengetahuan anda, belian emas pertama saya ialah 5g Rantai Tangan Pasir 916. Seronok sangat. Sejak itu saya terus 'mengkutu' untuk menjadi ahli GCP.

RANTAI TANGAN (PASIR)

( gambar ini saya amik dari web GCP - 5g tu yang paling kecil la ye. - tapi ianya padat )

Setelah amaun cukup untuk menjadi ahli, cikgu Fadilah telah daftarkan saya menjadi ahli GCP. Nombor ahli saya ialah AD4004.

Sekian dulu untuk entry kali ini. Kiranya entry kali ini untuk memperkenalkan diri saya sebagai member GCP . Mana tahu ada sesiapa yang berminat untuk membeli emas boleh la ke Laman Web GCP. Kalau nak tanya dengan saya pun boleh. Apa yang yang saya tahu, saya akan cuba share.

Sekian.

Hafsah Mohamad Ali
014-2339501

Boleh juga mendaftar sebagai Free Member

Klik di sini : Free member AD4004Reaksi:

0 ulasan:

Post a Comment

Popular Posts

Categories

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...