Thursday, July 10, 2014

 8:22 AM         No comments
Assalamualaikum

Tajuk hari ni, macam kasar pula. Maaf ye. Sebagai seorang ibu, pastinya saya inginkan yang terbaik untuk anak-anak. Begitu juga ibu-ibu di luar sana. Mesti nak susukan anak sendiri. Mula-mula melahirkan mesti ada di kalangan ibu-ibu stress dengan 'pengeluaran susu' yang bagaikan tidak mampu menampung keperluan anak kesayangan.
Pengalaman saya bersalin anak ke-6 amat mencabar kesabaran seorang ibu. Dengan keadaan duduk hospital yang sejuk, saya memang "tidak ada pantang" . Makanan yang dihidangkan di hospital saya belasah. Lapar. Anak setiap 3 jam nak kena bagi susu.Pam susu, berapa ml je keluar. Susu pula macam tak nak keluar. Mungkin sebab emosi dan fizikal penat.
Tapi itu setahun lepas la. Anak saya, Bukhari akan berumur 12 bulan , Julai ini. Dia masih menyusu saya sepenuh masa ketika di rumah. Hantar ke rumah pengasuh je di minum Susu Lembu.

Alhamdulillah. Shaklee ada vitamin yang boleh boost susu anda. Dengan syarat anda susukan anak tu. Kalu orang yang tak menyusukan anak, tak adelah keluar susu ye. Jangan salah faham pula. Jangan tanya saya kalau orang lelaki makan ALFAFA, tetek dia keluar susu ye, ( gurau ye )

Ini Alfafa                                                                      
Esp ni untuk tenaga dan boleh tahan rasa lapar, tak de la kita asyik nak makan je.

Selamat mencuba, ye..
Ingat jangan stress, minum air  banyak 

HAFSAH MOHAMAD ALI
0142339501
Reaksi:

0 ulasan:

Post a Comment

Popular Posts

Categories

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...