Wednesday, December 31, 2014

Assalamualaikum,

Salam sejahtera dan bertemu kembali di akhir tahun 2014. Pejam-celik-pejam-celik , hari ini merupakan hari terakhir tahun 2014.

Apa yang perlu saya dan anda di luar sana buat hari ini ialah:




1) Fikirkan apa yang anda hendak capai pada tahun 2015
2. Ambil pen dan kertas, tulis apa yang anda fikirkan tadi.
3. Berusaha untuk merealisasikan matlamat tersebut sehingga berjaya.
Semoga anda dan saya berjaya.
Amin.

Hafsah Mohamad Ali




Tuesday, November 25, 2014

Assalamualaikum,

Salam sejahtera . Moga para pembaca sekalian sihat dan dilapangkan oleh Allah.
Entry kali ini adalah mengenai BANGKIT. Slot ini saya tonton di program Semanis Kurma di TV9 pada 13 November 2014 yang lepas.

Saya harap pembaca diluar sana dapat manfaat daripada intipati rancangan ini.




Para pembaca guna boleh rujuk Blog Doktor Azizan Osman. Banyak tips dan informasi positif yang anda semua boleh guna untuk kehidupan seharian.

Semoga entry kali ini bermanfaat. Kongsi juga kepada kenalan. 

Sekian, Semoga anda juga boleh BANGKIT  dari apa jua cabaran atau dugaan yang melanda

Terima kasih

Hafsah Mohamad Ali
014-2339501






Thursday, November 6, 2014

Assalamualaikum,

Apa khabar pembaca diluar sana? Moga sihat dan ceria selalu.

Terlebih dahulu, saya mohon maaf kerana lambat 'share' promosi Shaklee November 2014.

1. Beli 6 botol percuma 1 botol



2. Beli 2 botol dapat 5% diskaun!





Boleh hubungi saya ye .

Terima kasih banyak-banyak.

Hafsah Mohamad Ali
014-2339501
#MFMSTheMostHappening ShakleeTeamInMalaysia
#SID1100016

Entry yang berkaitan :Omega Guard Shaklee ; Minyak ikan






Assalamualaikum,

Apa khabar pembaca diluar sana? Moga sihat dan sentiasa dirahmati Allah. Seperti yang telah saya janjikan pada enty sebelum ini, saya perkenalkan anda dengan produk minyak ikan Shaklee iaitu Omega Guard Shaklee.




Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee 

1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies) 

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 

3. Omega 3  dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari                ketumpatan minyak hati ikan. 

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-     satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3  semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA. 

5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal  berteknologi terkini

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask      omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum,      merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.


Bila kita dah tahu kelebihannya, siapa pula yang memerlukannya untuk menyokong tahap kesihatan?

1. Warga Emas 

2. Pesakit Jantung

3. Wanita 

4. Wanita yang telah melahirkan anak

5. Pesakit darah tinggi 

6. Orang yang selalu lupa

7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas 

8. Pelajar

9. Ibu menyusu 

10. Ibu Hamil 

11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus 

Berikut ada artikel tentang kesan pengambilan minyak ikan secara konsisten




Berikut pula perbandingan produk Shakle dengan jenama lain. Anda tengok, analisa dan pilih ye produk yang berkenan .



Sekian dulu entry kali ini. 

Moga bermanfaat. 

Kalau berminat hendak mendapatkan Omega Guard Shaklee ni ni, boleh hubungi saya. Saya akan cuba yang terbaik untuk berkongsi dengan anda.

Hafsah Mohamad Ali
014-2339501

#MFMSTheMostHappeningTeamInMalaysia
#SID1100016









Assalamualaikum,

Apa khabar pembaca diluar sana? Moga anda semua berada dalam keadaan sihat. Hari ini saya hendak terangkan kebaikan 'consume' minyak ikan.




Sila rujuk :

http://www.doctoroz.com/article/daily-dose-omega-3

Minyak ikan adalah cadangan supplemen yang wajib diambil oleh semua orang.

Khasiat asid lemak omega 3 yang terdapat dalam minyak ikan bukan sahaja untuk mengurangkan kolestrol, menjaga kesihatan sendi, menjaga kesihatan jantung, menguatkan memori malah boleh meningkatkan kesuburan dan mencantikkan kulit juga.


Oleh sebab itu mereka yang mengalami masalah penyakit kulit seperti ekzema atau pun psoriasis digalakkan mengambil minyak ikan untuk memperbaiki masalah kulit dari dalam dan lebih semulajadi..


Semoga bermanfaat.

Entry selanjutanya, saya akan kenalkan anda diluar sana dengan minyak ikan Shaklee pula.

Terima kasih

Hafsah Mohamad Ali
014-2339501
#MFMSTheMostHappening ShakleeTeamInMalaysia





Tuesday, November 4, 2014

Assalamualaikum,

Apa khabar pembaca blog saya diluar sana? Semoga apa yang akan saya tuliskan disini dapat menyumbang idea tentang emas.

Kenapa kita perlu simpan emas?

1. Nilai wang semakin jatuh



Lihat video di atas, kenapa nilai wang kita semakin jatuh.

2. Harga emas semakin naik untuk jangka masa panjang.

3. Emas adalah aset mudah cair

4. Emas tidak boleh dicipta dan dimanipulasi

5. Pelindung kekayaan

Sekian.

Semoga bermanfaat. Boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut.

Hafsah Mohamad Ali
014-2339501
#Pengedar GCP Bintulu

Free Member







Wednesday, October 29, 2014

Assalamualaikum,

Entry kali ini saya ingin berkongsi sedikit kenapa anda perlu pilih GCP untuk beli emas .

Kenapa mesti beli produk GCP  ? Apa kelebihannya berbanding beli di pasaran biasa.
1.Murah sangat.
Penjimatan berganda.
2. Tiada upah tukang.
Kenapa bayar lebih?
3.Syarikat bumiputra muslim 100%.
Sokong perniagaan orang Islam kita,mereka bayar zakat.
4.Bersistem Laman Web GCP
Boleh tempah 24 jam 7 hari seminggu dan harga berubah 2 kali sehari.
5.Stok mudah didapati.
Konsep Tempah-Bayar-Tunggu.
 6.Calar,bengkok,buka plastik diterima.
Dinilai pada berat dan ketulenan,bukan pada rupanya.
7.Setiap belian disertakan sijil dan resit.
Boleh dipercayai (trusted),jika tidak,anda boleh ambil tindakan.
8.Mempunyai pengedar di seluruh Negara.
Nak jumpa pun boleh untuk membeli by hand dan penerangan lebih lanjut.
9.Kos penghantaran PERCUMA 
Kalau boleh jimat masa,tenaga dan kos,apa lagi yang anda inginkan?
10.Rundingan dan bimbingan PERCUMA
Tak perlu bayar walaupun sebenarnya ianya PRICELESS..

Kredit to : JutawanGold ( Introducer saya mengenali GCP )
Sekian
Hafsah Mohamad Ali
0142339501
AD4004
#GCP Bintulu










Assalamualaikum,

Semenjak saya menjadi member GCP, selain menyimpan emas, saya juga ada menjual emas.

Saya hanya ada menjual emas dari Goldcrest Pavilion Sdn Bhd @ GCP sahaja.

Bukan tak mau jual emas dari syarikat lain seperti Public Gold, GSR dan Nubex. Ketiga-tiga syarikat ini OK emasnya tetapi memandangkan saya dah jadi member GCP, biarlah saya menjual emas GCP sahaja. Lagipun, untuk menjadi member syarikat - syarikat lain tu, yurannya mahal lagi berbanding GCP.

Entry kali ini memang saya sengaja untuk memperkenalkan produk GCP ni.

Gold Bar
GOLDBAR GCP
Gred :999.9 (1g) & 999 (10g-100g)
Berat :1g, 10g, 20g, 50g & 100g

Dinar GCP 999
DINAR


Siver Bar GCP
SILVER BAR GCP

Rantai Leher Bulat
RANTAI LEHER 999

Rantai Leher Gajah
RANTAI LEHER (GAJAH)

Rantai Tangan Pasir
RANTAI TANGAN (PASIR)


Rantai Tangan Melur
RANTAI TANGAN (MELUR)

Sebenarnya banyak lagi pattern barang kemas GCP ni ye. Senarai di atas tadi merupakan barang asas yang dijual. Anda diluar sana boleh juga melihat produk lain di sini Produk terkini.

Sekian.Semoga anda berkenan dengan GCP ni.

Next entry saya akan kupas kenapa anda perlu pilih GCP

Hafsah Mohamad Ali
014-2339501

Free Member AD4004

#GCP Bintulu






GCP

Assalamualaikum,

Apa khabar agaknya pembaca di luar sana. Saya doakan agar anda sihat selalu. Entry saya kali ini lain sikit ye.

Ini merupakan entry pertama saya mengenai EMAS @ GOLD.

Saya merupakan Member GCP semenjak 2012 dengan nombor ahli AD4004.

Minat bermula ?

Untuk pengetahuan anda, saya sebenarnya tidak minat dengan emas. Tetapi semenjak anak perempuan saya, Hasya Amna lahir terdetik keinginan saya untuk membeli emas untuknya. Maklumlah, anak-anak saya sebelum ini semuanya 'hero'.

Mula lah perjalanan memcari emas @ di kedai emas di Bintulu, Sarawak. Apa yang amat mengejutkan saya ialah pada masa tersebut harga emas 1g ialah RM180/g. Saya tersentak. Terkejut 'beruk' la. Mana kan tidak, apa la yang dapat dengan segram  tu?

Saya teruskan pencarian di internet. Rupanya pada masa itu, banyak syarikat yang berorientasikan emas muncul. Bak kata orang tumbuh seperti cendawan selepas hujan.

Kutu emas 

Saya mengenali cikgu Fadilah Yusof di web Jutawangold. Banyak maklumat yang saya perlu tahu mengenai emas di web beliau. Untuk pengetahuan anda, belian emas pertama saya ialah 5g Rantai Tangan Pasir 916. Seronok sangat. Sejak itu saya terus 'mengkutu' untuk menjadi ahli GCP.

RANTAI TANGAN (PASIR)

( gambar ini saya amik dari web GCP - 5g tu yang paling kecil la ye. - tapi ianya padat )

Setelah amaun cukup untuk menjadi ahli, cikgu Fadilah telah daftarkan saya menjadi ahli GCP. Nombor ahli saya ialah AD4004.

Sekian dulu untuk entry kali ini. Kiranya entry kali ini untuk memperkenalkan diri saya sebagai member GCP . Mana tahu ada sesiapa yang berminat untuk membeli emas boleh la ke Laman Web GCP. Kalau nak tanya dengan saya pun boleh. Apa yang yang saya tahu, saya akan cuba share.

Sekian.

Hafsah Mohamad Ali
014-2339501

Boleh juga mendaftar sebagai Free Member

Klik di sini : Free member AD4004



















Thursday, October 23, 2014

Assalamualaikum,

Kali ini saya perkenalkan anda dengan salah satu set kesihatan sendi iaitu Advanced Joint Health Complex @ AJHT.



Dia atas merupakan artikel kesihatan dalam salah satu majalah di negara kita.

Kenapa perlu pilih Shaklee Advanced Joint Health Complex?

- 100% Bebas Chondroitin
- 100% berasaskan sayur-sayuran
- Tiada perasa tiruan, pemanis atau bahan pengawet
- Meningkatkan keselesaan sendi dalam masa 5 hari ******** ( kesan berbeza antara individu )

Berikut saya sertakan beberapa testimoni AJHT ni



Kredit to : Tips Sihat Selalu



Kredit to : sayangkunurhana.blogspot.com




Selamat mencuba. Usaha kena ada, baru la kita bertawakal

Moga bermanfaat

Hafsah Mohamad Ali
014-2339501
#MFMSTheMostHappeningShakleeTeamInMalaysia

Entry berkaitan Set sendi - merupakan testimoni ayah saya sendiri








Assalamualaikum,

Entri kali ini saya perkenalkan anda dengan OsteMatrix.

Perbezaan Shaklee:

Kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formula unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang mendapan sesetengah mineral. Kaljian telah meuktikan kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.

Gambar berikut menunjukkan kepadatan tulang yang normal dan Osteoporosis




Bagaimana memilih kalsium premium?

* Pilih produk yang ada vitamin D dan magnesium
* Elak produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelak keracunan plumbum
* Elak mineral che;ated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral.


Selamat mencuba.

Konsultasi percuma.

Hafsah Mohamad Ali
014-2339501
#MFMSTheMostHappeningShakleeTeamInMalaysia

Entry berkaitanKalsium&SimpulBiawak










Tuesday, October 21, 2014

Assalamualaikum,

Apa khabar agaknya para pembaca yang saya kasihi. Moga sihat dan dilimpahi rahmat oleh Allah dalam menjalani kehidupan harian.

Entri kali ini sangat santai. Bertujuan memberi peringatan kepada diri sendiri dan anda di luar sana.




Hayati lagu ini.



Semoga bermanfaat.

Semoga kita dapat menggunakan masa dengan sebaik-baiknya. Kerana yang telah pergi, tak mungkin akan kembali.











Assalamualaikum,



Salam sejahtera kepada sesiapa yang membaca entry kali ini.

 Selamat tahun baru. Moga tahun 1435H yang bakal meninggalkan kita  hari ini  memberikan kita manfaat dan kenangan terindah dalam hidup kita.

Sebelum tahun berganti, kita disyorkan untuk membaca doa berikut:



Doa akhir tahun : Dibaca 3 kali selepas solat Asar @ sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah, ( 24 Oktober 2014 )

Manakala Doa awal tahun pula : Dibaca 3 kali selepas Maghrib pada malam 1 Muharram ( 24 Oktober 2014 )

Semoga bermanfaat.

Terima kasih

Hafsah Mohamad Ali
014-2339501












Friday, October 17, 2014


Assalamualaikum,

Salam sejahtera. Semoga pembaca entry saya kali ini dapat menfaat. ( Bak kata orang, yang baik jadikan teladan, yang buruk jadikan sempadan )

Berikut merupakan statistik perokok di Malaysia. 



Tengok gambarajah di atas pun kita dah takut. Terdapat banyak peningkatan gejala rokok ini.



Gambarajah di atas pula kandungan rokok. Boleh pembaca diluar sana bayangkan, semua jenis racun ada dalam sebatang rokok.


Gambar-gambar di atas ini merupakan gambar di kotak-kotak rokok. Tapi, kenapa masih ada juga yang sanggup merokok?


Kartun kat atas ni merupakan senario biasa la ye kalau ada pasangan yang merokok. Benda lain naik harga, membebel . Rokok naik harga, tak jadi hal . Mampu pula beli. Tengoklah senarai harga rokok di bawah ni.
Sekotak  dah RM13.00. 


Kalau sekotak tahan sebulan, ok la kot. Ini, sekotak setengah hari bagi perokok tegar habis dah sekotak. Lepas tu, beli lagi. Kalau la duit untuk membeli makanan atau dijadikan simpanan anak-anak, dah beribu juga duit tu.

Pelbagai usaha dah dijalankan oleh kerajaan untuk membasmi gejala rokok ni.Adakah ada sinar bagi perokok untuk QUIT SMOKING? Tepuk dada , tanya selera.




Hayati iklan diatas. 

Maafkan saya sekiranya entry kali ini menyakitkan hati "perokok". Tidak berniat untuk menyakitkan hati sesiapa.

Pasangan saya juga 'perokok'. Saya amat menyayanginya. Saya dan anak-anak juga 'perokok' @ passive smoker. 

Sekiranya suami saya @ pembaca di luar sana membaca entry ini, fikirlah. Saya doakan agar "abang" berhenti  merokok. Saya dan anak-anak amat mengharapkan abang boleh berhenti.Kami amat menyayangi "abang".

Kepada pembaca di luar sana, doakan juga ye suami saya dan perokok yang sedang membaca entri ini boleh berhenti merokok.

Amin.

Belum terlambat untuk BERHENTI



Ikhlas,

Hafsah Mohamad Ali
Muhamad Irfan, Muhamad Aiman, Abdul Wafiq, Aisy Hafiy, Hasya Amna & Danish Bukhari

















Thursday, October 16, 2014



Entry hari ini tentang CHANGE. 

Ikuti video di atas. Apa yang anda pilih, merupakan apa yang anda akan dapat.

Berikut adalah pelakon-pelakon @ karektor dalam video di atas.



Apa yang kita dapati daripada video dia atas adalah seperti berikut:

































Kesimpulannya:

Apa yang berada di sekeliling kita semuanya mengalami perubahan. Kita perlu mengikuti perubahan dengan cara dan kaedah yang betul. Kalau kita tidak berubah seiring dengan masa, kita akan ketinggalan.

Cari CHEESE anda SEKARANG.


Semoga bermanfaat.

Hafsah Mohamad  Ali
014-2339501
#MFMSTheMostHappening ShakleeTeamInMalaysia







Tuesday, October 14, 2014

Assalamualaikum,

 Pernah dengar menonton filem Top Secret : The Billionaire?

 Saya baru menonton filem berkenaan minggu lepas dalam Astro 131. Kepada pembaca yang belum pernah menonton, saya syorkan anda menonton filem ini. Sangat memberi inspirasi dan galakan kepada saya untuk berusaha lebih gigih mengubah taraf hidup dari biasa-biasa ke hidup luar biasa.

 Filem ini diadaptasi daripada kisah benar Top Ittipat, Jutawan Rumpai Laut dari Thailand. 

Semoga berjaya. Bak kata-kata hikmat Top Ittipat

 "Apa-apapun yang terjadi, jangan pernah menyerah. Kalau menyerah, habislah sudah".

 InsyaAllah, saya akan 'gali' lagi cerita tentang Top ini.

 Semoga bermanfaat.

 Hafsah Mohamad Ali



Popular Posts

Categories

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...